Bart van Breeschoten

WatersportCentrum Arnhem - Bart van Breeschoten

Zo hij al niet geboren is op een bedje van houtkrullen, dan heeft hij beslist zijn eerste schreden daarop gezet. Bart van Breeschoten (1964) werkte als kind al volop mee in de timmerwerkplaats van zijn ouders. Hout en houtbewerking zijn de rode draad in zijn leven gebleven, met als latere specialisaties meubels op maat en nu al weer vele jaren scheepstimmerwerk. ‘Het waren en zijn mijn passies,’ zegt Bart. Net als (fanatiek) wedstrijdzeilen trouwens.

De weg van Bart naar Deep Yachts was lang en divers. Een weg met uiteenlopende opleidingen, functies en activiteiten, zoals: HTS werktuigbouwkunde, drie jaar meubelindustrie in Indonesië, Benelux salesmanager WISA sanitair en – vanaf 2007 – zijn eigen bedrijf De Schependoktor, een periode waarin hij niet alleen zijn liefde voor houtbewerking kwijt kon maar waarin hij zich ook bekwaamde in schilderwerk, het werken met composieten et cetera.

De Schependokter was een keerpunt voor Bart. Voor het eerst deed hij iets ‘niet alleen voor het geld maar omdat het leuk is.’ Niet langer hoofdzakelijk werken voor omzet of winst maar vooral om het vakmanschap. Werken ook met meer aandacht voor communicatie met klanten. Voor het maken van transparante afspraken.

Diezelfde uitgangspunten hanteert Bart nog steeds. Nu als mede-eigenaar van Deep Yachts. En als een van de partners in het weer volop bruisende WatersportCentrum Arnhem. Bruisend vanwege alle activiteiten op het 5.000 vierkante meter grote terrein aan de Stadsblokken langs de Rijn. Maar ook bruisend door de gepassioneerde aanwezigheid van Bart van Breeschoten zelf. Je kunt er gewoon niet om hem heen.