Michiel van der Stelt

WatersportCentrum Arnhem - Michiel van der Stelt

Vraag je wedstrijd- en toerzeiler Michiel van der Stelt (1971) waar zijn liefde voor boten vandaan is gekomen dan neemt hij je onder andere mee naar de Biesbosch. Want daar bracht hij als toen nog Tilburgse jongen vele weekeinden en vakanties surfend en zeilend, hoe dan ook watersportend door. En was hij niet op het water, dan was hij ‘altijd wel bootjes aan het tekenen’ of was Michiel er ‘op een andere manier mee bezig.’

Michiel woont en werkt inmiddels al vele jaren in Arnhem en omgeving. Na de Havo en het Grafisch Lyceum volgde hij onder meer een timmeropleiding bij een jachtbouwer in Sneek.

Daarna vond hij werk bij jachtwerf Van Workum in Arnhem, de voorloper van WatersportCentrum Arnhem. Dertien jaar lang leerde hij daar naar zijn gevoel ‘het vak pas echt kennen.’ Vervolgens werkte hij bij Schaap Composites in Lelystad en maakte hij in Ketelhaven het prototype en mallen voor het sportbootje Linq CQ-6.

Het was bij Van Workum dat Michiel zakelijk partner Bart van Breeschoten leerde kennen. Bart had daar een boot liggen. Michiel werkte er. En het klikte. Toen in 2011 de kans kwam om Van Workum over te nemen, zei het tweetal geen nee. Deep Yachts was een feit.

Partners door dik en dun zijn Bart en Michiel sindsdien. Zeilpartners ook. Enige tientallen keren per jaar nemen ze beiden nog ‘fanatiek’ deel aan zeilwedstrijden. ‘Meestal met elkaar, soms tegen elkaar.’ En wat het tweetal ook bindt is hun opstelling naar klanten. Michiel: ‘persoonlijke contacten zijn belangrijk. Samen met de klanten over hun boten denken. Doorvragen als het moet. Niet zo maar voor de eerste de beste oplossing gaan.’